Ik hoef me niet meer te verstoppen

In januari stapte Mariëtte na lang aarzelen last minute in bij de cursus meditatie.  Ze wist al 2 jaar van het bestaan van het centrum en voelde wel aantrekkingskracht, maar vond het ook nog wel heel spannend. En dat bleek terecht! Meerdere keren blokkeerde ze tijdens de cursus en dacht, ik maak dit niet mee. Ik hoor hier niet. In de cursus heeft ze deze angsten onder ogen gezien en nam ze een paar spannende stappen. Dat veranderde haar leven!

Het verhaal van Mariëtte. 2017 Mariette foto

“Ik ben een beetje raar, hoor. Anders dan andere mensen.” Sorry! Een typische opmerking voor Mariëtte. Ze was ervan overtuigd, dat er geen plek was voor haar om te zijn. Ze maakte zich zoveel mogelijk onzichtbaar in haar sociale omgeving. Als iemand van vroeger haar herkende op straat was ze verbaast! Een gezamenlijke vriendin vertelde haar over de cursus meditatie, dat triggerde haar verlangen: Zou het dan toch kunnen? Zou ik erbij kunnen horen? 2 jaar lang won het bange gevoel, het was te groot en te eng, “Wie ben ik nou?” Toch bleef ze zich afvragen: “Kan ik de relatie met God weer terugkrijgen, zoals ik het ooit had nadat ik tot geloof was gekomen. Ik sprak met hem, ik voelde hem, ik stond met hem op en ik ging met hem naar bed. Hij was heel dichtbij, als ik ging bidden zag ik snel beelden of gedichten. Dat was heel bijzonder. Ik ontdekte daarin dat ik heel gevoelig was en heel veel creativiteit in mij had.”

Mariëtte vertelt: Ik was 32 toen ik tot geloof kwam in Jezus, nu ben ik 46 jaar. Bijna 10 jaar geleden ben ik helemaal de weg kwijtgeraakt. Gewond geraakt in de kerk, het vertrouwen kwijtgeraakt. Waar ik was moest je wat doen om erbij te horen en ik wilde er zijn. Ik zocht onvoorwaardelijke liefde. Gaandeweg durfde ik nergens meer naartoe, omdat ik bang was dat ik het niet waar kon maken. Een vrouwengroep was mijn enige houvast. Toen dat stopte, ben ik in een gat gevallen. Een dun lijntje brak, ik was niet meer in contact met de christelijke wereld, behalve met enkele vriendinnen die contact hielden. Ik zocht God niet meer op. Ik leefde, ik ademde en heel af en toe merkte ik door omstandigheden dat Hij er was! Daar was ik verbaasd over! Al doe je niets, toch is Hij er wel. Ik kwam in de rebel-stand en daagde Hem uit: “Dit ben ik, wilt u mij nog wel?”

Ik werkte heel veel en deed een studie dus tijd om stil te zijn nam ik niet. Ik werd stilgezet, letterlijk. Op de stoel, mijn been omhoog. Toen zij mijn zoon, ga nou de stilte in. Je weet dat je mag komen, maar ik durfde niet. Ik was bang dat ik zou horen dat ik dan in de hel terecht zou komen, ik dacht God zit echt niet op mij te wachten… Ik ging spelletjes doen, zat de hele dag achter de computer en sloot me helemaal af. Ook door andere omstandigheden werd ik opgeslokt, ik stond in de overlevingsstand. Mijn gevoel schakelde ik uit. Op het werk zette ik een masker op en was ik “De vrolijke Jet” en een spontane vrouw, maar als ik  thuis gekomen zonder masker voelde ik het: “Ik mag er niet zijn.  Hoe ik ben is niet goed. Hoe ik eruit zie is niet goed.”

Toen ruim 2 jaar geleden het centrum begon kreeg ik de nieuwsbrief, ik zat stilletjes mee te lezen wat er gebeurde. En, ik ging God missen. De overtuiging groeide: “Ik ben mijn tijd aan het verdoen. Ik ben mijzelf aan het kastijden.” Langzaam ben ik gaan roepen. Ik voelde dat ik in het slijk zat, in een put, in de drek, maar mijn hoofd zat er nog boven. Ik kon nog roepen. Jezus. Heel soms fluisteren, het begon voorzichtig, maar gaandeweg werd het steeds harder.” Zo kwam het verlangen om de diepte in te gaan met hem. Niet door de kerk. Daar wilde ik niet meer in. Ik wilde geleidt worden door de geest, niet door mensen. Ik wilde niet weer tegen een muur aanlopen. Ik ben heel beeldend, zie het voor me, als er een muur ingezet wordt, kan je niet meer bewegen. Zo voelde het ook voor mij.

Intussen had ik 20 keer per dag dissociaties. Ik leefde en deed mijn werk wel, maar was mentaal afwezig. De dokter adviseerde om meditatie en mindfulness te gaan doen, dat was geen optie voor mij als christen. Ook van de cursus in het CSC dacht ik eerst, zou dat wel koosjer zijn? Hoe kan dat in combinatie met de bijbel? Door eerdere occulte ervaringen, ben ik heel voorzichtig geworden. Daar wil ik niets meer mee te maken hebben. Een vriendin gaf me een zetje, toen heb ik de stap wel durven maken.

De cursus

En zo kwam ik op de eerste avond, we deden de bodyscan als eerste oefening, maar ik kon het niet. Het was te heftig. Mijn lichaam had ik geblokkeerd, ik wilde mijn lichaam niet voelen. Ik veroordeel hoe ik eruitzag en eigenlijk wilde ik daar niet mee geconfronteerd worden. Het heeft met negatieve ervaringen op seksueel gebied te maken en ook met mijn overgewicht. Ik blokkeerde en ik dacht: “Ik zit hier verkeerd”.  Door de stilte op te zoeken tijdens de meditatie werd weer ik bewust van mijn lichaam  en denken en ik werd zo angstig. In het verleden deed ik veel met essentiële olie. Ik ben zintuigelijk ingesteld, door de geur wordt mijn geest geprikkeld en word ik bewust van het hier en nu, maar ook van de aanwezigheid van God. Deze aromatische olie was ook aanwezig in het het CSC.

Een keerpunt in de cursus was de derde avond. De stilte ingaan was voor mij heel eng. Ik was heel bang voor de veroordelende stem van God. Bijna stond ik op het punt om te stoppen. Tjitske vroeg toen aan mij ‘Wat heb je nodig?’ Ik zei direct “olie”. Toen ben ik essentiële olie gaan gebruiken, de Mirre. Toen ik aan de gang ging met olie, werd de cursus een feestje en was het helemaal niet moeilijk meer. Een paar weken later heb ik zelfs de hele bodyscan gedaan zonder moeite. Ik durfde weer te bidden, roepen en praten met God, maar vooral weer te luisteren. Ik was niet meer bang om veroordeling te horen, maar verstond en ervoer zijn liefde. Het is een nieuwe ontdekking, dat ik langzamerhand naar mijn hart durf te kijken. Alles wat ik met mijn zintuigen kan ervaren, is voor mij nu weer een openbaring. En wat ben ik dankbaar, dat er een plek is waar dat aangeboden wordt!

Hooggevoelig

Doordat ik gevoelig of hoog-sensitief ben, heb ik moeite met de maatschappij zoals die werkt. Ik ben afwijkend, daar kwam veel angst uit voort. Ik probeerde te zijn zoals anderen, maar ik ben anders. Door de meditaties, kwam ik thuis! Tijdens de meditaties leerde ik,  de hectiek van het denken stil te krijgen. Het was voor mij een sleutel, waardoor ik zonder dat ik in de overlevingsstand sta, gezond kan functioneren. Daardoor heb ik nu meer energie en lukt het me nu om de dingen die ik heb voorgenomen te doen. Het laatste blok van de cursus ging over mindfulness, dat heeft me erg geholpen om weer te voelen, ik ben weer gaan leven. Mijn hoofddoel voor het volgen van de cursus, was het herstel van mijn relatie met God. Nu, kan ik Hem weer horen en zien. Hij is in mijn wezen. Ik voel hem weer. Het is weer zoals toen, maar ook anders…intiemer. Vroeger was hij Vader God, nu is hij papa. Jezus was een man, dat was voor mij moeilijk i.v.m. het lichamelijke. Nu is hij mijn vriend. De Heilige Geest is zo mooi, hij is een stille geest en een wervelwind en dat mag. Het spirituele wat ik ervaar, krijgt in de rationele maatschappij en in de reformatorische kerk waar ik uitkom, weinig ruimte. Daar was geen ruimte voor mijn expressiviteit: “Houd je nou maar rustig.” hoorde ik.  Nu ben ik nu in volle kracht aan het ontdekken. Het coconnetje is opengegaan en ik ben aan het gaan!

De zolderkamer

Nog een voorbeeld uit de meditatie, wat letterlijk een verschil maakte in mijn leven. Een mediatie waarin je lichaam vergeleken werd met een huis. Je hoofd was de zolderkamer. Tijdens de meditatie werd de zolder in mijn geestelijke leven helemaal omgekieperd, dat was allemaal heel wiebelig. Ter plekke werd het helemaal gereorganiseerd. Ik was niet graag op de zolder, zowel geestelijk gesproken als in mijn huis. Ik vond het een nare rotplek, dat deed me iets uit het verleden denken. Maar nu is het mijn gebed, knutsel, beweegplek. Mijn favoriete plek en Godsplek, een meditatieve plek. Ik kan er alles kwijt wat er in mij zit, want ik ben nu volop in ontwikkeling.

Er is nog veel meer te vertellen en het proces gaat nog door. Het volgen van de cursus heeft mij in beweging gebracht.  Voor mijn leven, mijn denken, mijn gezin is dit een heel belangrijke ommekeer geworden. Ik hoef me niet meer te verstoppen.

 

Naschrift:

De ontwikkeling van Mariëtte is doorgezet, ondertussen heeft zij de grote stap gezet om te leren masseren: Ik masseerde al graag maar ik durfde het niet aan om gemasseerd te worden, daarom ging ik niet naar een cursus. Het was opnieuw een heel proces, maar al biddend en ondersteunt door de olie en lieve mensen van het centrum durfde ik er doorheen. Uiteindelijk ervoer ik dat ik mij in alle rust wilde laten masseren om over mijn lichamelijke afwijzing heen te komen. Tjitske heeft dit gedaan. Biddend zijn we samen aan de massage begonnen. Massage raakt diep, ik heb het ervaren als innerlijke genezing, aanraking zoals God het bedoeld heeft.

Midzomer symboliek

Midzomer symboliek

Midzomer, de langste dag van 2017 is een uitnodiging om te genieten van de natuur…in stilte. Want, in de stilte zie, hoor, ruik en voel je veel meer. De omringing-2Midzomer is van oudsher een moment om stil te staan bij het licht. Dankbaar voor de, schepping de zon, regen, vrucht van de aarde en gever van alle goeds. Tijd om stil te staan bij het licht en het donker, want na de langste dag komt het donker weer terug.

Read more

Gezamenlijk verlangen…

Gezamenlijk verlangen…

… over de taalbarrière heen!Dusty-Bible

Laatst raakte ik met iemand in gesprek, die mij aansprak vanwege een uitnodiging die ze had ontvangen voor een van de activiteiten voor het Christelijk Spiritueel Centrum (CSC). “Ik zie je berichten wel” zo zei ze, “Maar ik kan meestal niet. Ik stuur je berichten vaak door naar m’n zus. Zij leest van alles op het gebied van spiritualiteit. Zij stuurt mij ook van die spirituele artikelen, waar ik niets mee kan. Ik zou graag willen dat ze de Bijbel gaat lezen en haar op het pad van Jezus brengen. Maar daarin is ze niet geïnteresseerd. Niet in die Bijbel en niet in alles waar wij ons in de kerk mee bezig houden”.

Read more

aanwezig zijn op het marktplein van de spiritualiteit

2017-02-26 12.44.36Wat doet een christelijk centrum op de paranormaalbeurs? Voor beide wereld een botsende werkelijkheid, die mooie gesprekken en ontmoetingen oplevert. Met enkele vrijwilligers stond ik eind februari op de paraviewbeurs in Hilversum. Tussen een sjamaan, een auralezer, een engelenhealer en een medium. Zomaar een greep uit de ons omringende stands.

We waren daar als ‘collega-standhouder’ en dus letterlijk een ‘kraampje op de markt van de spiritualiteit’. Op deze manier aanwezig zijn alleen al is mooi, we hebben een aanbod wat anders niet te horen zou zijn op deze plek.

Onvoorwaardelijke liefde

Tientallen jaren stonden christenen bezoekers voor de deur van deze beurzen te waarschuwen. Veel standhouders hebben dit meegemaakt en komen even langs. Hoe zit dat? Veroordelen we hen nog steeds? Een oordeel is makkelijk te maken, maar geen oordelen geeft ruimte voor een echte ontmoeting. Ik geloof in de onvoorwaardelijke liefde die Hij heeft voor iedere mens. Onze aanwezigheid zonder te oordelen maakte ruimte. Voor mij is het een logische plek om te zijn, want daar komen mensen die zoeken en die geloven dat er meer is tussen hemel en aarde! Ik geloof in die machtige God als schepper van hemel en aarde. Hij is niet gelijk aan de kracht van het kwaad, want is Lucifer niet een engel, een geschapen wezen? Daarom is hij niet gelijk aan God! en is het ook niet spannend.

Donker en licht

Maar, zeggen christenen dat is het terrein van Satan. Daar is het donker is dat niet gevaarlijk? Hier vind ik in het christelijk geloof juist een bevrijdend andere blik; Is niet het kwade in ieder van ons aanwezig? En leert het christelijk geloof juist niet dat door Jezus en de werking van de Heilige Geest, God het goede wil geven? Ons leven wil herscheppen? Hebben wij dat niet allemaal nodig? Ik, jij, de bezoeker van kerk of paranormaalbeurs, de dominee of het medium? De onvoorwaardelijke liefde van God is gelijk beschikbaar voor ieder van ons. Wij zijn allemaal kinderen van God geschapen naar zijn beeld: goed….maar, in ons allemaal is er goed en kwade aanwezig. het is een strijd in ons. Hoe makkelijk is het om het kwade bij de ander aan te wijzen en veroordelen en de persoon af achaten-suisse.com te wijzen? Hoe heilzaam is het om het goede te zoeken in elkaar en naar het goede te wijzen. En het goede is ook daar aanwezig. Jezus is een bekende! Zijn ‘energie’ in paranormaal jargon is bekend en geliefd. Ook bij Jolande, zij zei: “de energie van Jezus is zo zacht, zo liefdevol. Als hij komt is er zoveel liefde, hij komt altijd aan mijn rechterzijde.” Die woorden deden mij denken aan psalm 139 en die mocht ik aan haar meegeven.

“Klom ik op naar de hemel – u tref ik daar aan. Daalde ik af naar het dodenrijk – u bent daar.  Al verhief ik mij op de vleugels van de dageraad, al ging ik wonen voorbij de verste zee, ook daar zou uw hand mij leiden, zou Uw rechterhand mij vasthouden.” Psalm 139: 8-10

Kerkverlaters

Onder de bezoekers zijn er velen met christelijke wortels. Veel bezoekers zijn ook opgejaagd, moegestreden, teleurgesteld, ziek…Zo ontmoette ik Willem. Hij was christelijk opgevoed, maar had het geloof vaarwel gezegd. Met zijn vrouw bezocht hij de beurs. Hij wist  alle oordeels-woorden nog uit zijn hoofd, dat bracht hem niet dichterbij God. Zijn worsteling met die woorden bracht hem niet dichterbij. Hoe wel? Een ervaring van liefde en genade…wij mochten dat letterlijk voor hem zijn die zaterdag en met hem bidden.

Visie voor spirituele zoekers en paranormale mensen

Ja, we mochten in naam van Jezus bidden voor mensen op de beurs. Daarbij nodigen we de Heilige Geest uit, wat hebben we hem veel ervaren op de beurs. Volgend op het artikel over Tjitske en de meditatiecursus, mag ik nu in het meinummer van Paravisie een artikel schrijven over die Geest, die uitgestort werd met het pinksterfeest. Wat betekent de Heilige Geest voor jou? Heb jij ervaring met die geest, die je wilt delen met ons? Een ervaring die paranormale mensen kan helpen de christelijke spiritualiteit te begrijpen en te volgen? Ik hoor het graag.

Omgaan met je winterdip

Omgaan met je winterdip

15977903_10212105730102798_2199101528385936396_nJe kent dat misschien wel? In een drukke periode zeg, je “dat komt later wel”. Als het dan later is, dan heb ik tijd genoeg! Dan valt die tijd altijd tegen. Na het feest (red: het https://www.viagrapascherfr.com/vente-viagra-espagne-internet/ open huis van 13 januari) lagen er allerlei klussen die vooruit waren geschoven. Toen het 15 januari was ging de tijd veel sneller dan ik dacht. De ‘Blue monday’, ‘januari-blues’ of ook wel ‘de winterdip’ diende zich aan. Sommige dingen gingen gewoon door, maar op andere momenten leek het of er niets uit m’n handen kwam. Voordat ik het wist kwam ik in die negatieve spiraal van gedachten. Gek, hoe dat kan werken! Voordat ik er bewust van was, was  het al gebeurd….de winterdip sloeg toe.

Hulplijnen
Het duurde even voordat ik het doorhad overigens. Het herkennen en toegeven dat je in een dip zit, is niet zo makkelijk. Want, wie wil er nu in een dip zitten? Ik vind het makkelijker om mezelf op te krikken en ‘vrolijk’ door te gaan…maar dat is niet reëel. Gelukkig heb ik van zulke momenten een paar hulplijnen: dingen, activiteiten en mensen die mij helpen. Een paar daarvan wil ik met jullie delen:

Wat mij helpt op zulke momenten:

  1. Mensen die dichtbij me staan en er zijn, nabijheid, het nare gevoel kunnen delen en mij helpen, dat gevoel aan de realiteit te staven. Kortom eerlijk worden.
  2. Het beoefenen van stilte. Stil-zijn is het accepteren van wat er is. Het brengt de verbinding met mijn hart, mijn verlangen en met God en het helpt me bewuster te zijn van patroon van reageren die niet helpen.
  3. Het doen (of geven) van meditatie oefeningen. Als ik dan zelf helemaal niet rustig en stil ben en komt er een meditatieavond aan. Daarvoor moet ik me voorbereiden en dat vraagt aandacht en zelf rustig worden. Ook het uitleggen van de theorie, geeft mij ‘Aha’ momenten. Zoals ik vaak uitleg in de cursus: ‘de theorie is eenvoudig, in de praktijk blijft het een weg om te gaan.’ Vanuit mijn geloof ervaar ik dan, dat ik leerling blijf. Een bescheiden plaats!
  4. Wandelen in de natuur, bij voorkeur in stilte. Bij een meditatieve wandeling gaan al je zintuigen open, de natuur om je heen en de beweging helpen daarbij om rustiger te worden, zorgen kunnen wegwaaien en je voelt je beter!
  5. en niet te vergeten…de essentiële olie! Al die lekkere geurtjes hebben fysieke en emotionele effecten. Iemand uit mijn netwerk startte een uitdaging: Een week lang een mix van 1 druppel Citroen, 2 druppels Sinaasappel en 1 druppel Wierook gebruiken. Het liefst door dit mengsel op de plek van je hart te smeren…de mix heeft de naam ‘overvloed’…en inderdaad…een boost aan energie kwam vrij. Tof!

Verder…maar niet alleen!
Het is mijn verlangen om te groeien, te blijven ontwikkelen. De belofte van God voor dit LEVEN meer en meer te kunnen ontvangen. Voor mijzelf … maar ook voor jou! Niets maakt mij blijer, dan dit LEVEN te kunnen doorgeven. Dit is voor mij het belangrijkste tegengif als ik weer eens loop te mopperen op administratieve taken, lastige contacten met instanties of andere frustrerende zaken, die helaas ook onderdeel zijn van het leven.

Wat doe jij als je in een dip zit? Wat voor rol heeft dankbaarheid in jouw leven? Laat hieronder je reactie achter.

Nooit meer zonder reisgenoot

Nooit meer zonder reisgenoot

Daar waar zoekers komen, op de ‘markt’ van spiritualiteit, wil het Christelijk Spiritueel Centrum een 15965986_10212105730462807_1021727090232460772_nkraampje zijn met een aantrekkelijk aanbod. Voor mensen die in iets geloven, die niet meer geloven, die nooit hebben geloofd – maar wel verlangen. Verlangen naar méér! Meer ervaring of juist meer rust, meer evenwicht of balans. Verlangen naar een gezond leven; gezond naar lichaam, ziel en geest. Een dergelijk verlangen zet mensen in beweging, doet ze zoeken.

Dat zoeken geeft aanknopingspunten. Aanknopingspunten die ik graag ombuig tot een uitnodiging. Een uitnodiging om te ervaren, je te laven, te ontspannen en ontdekken en zo mogelijk ook God – voor het eerst of opnieuw – te ontdekken. Zonder voor te schrijven hoe dat moet of hoe dat voelt. Met een open houding, niet veroordelend en vragen staat vrij. Dat doe ik door massages, met oliën en in mijn meditatiecursussen of stiltewandelingen. Ja, dat is vernieuwend en dat is pionieren.

Het is kwetsbaar om iets nieuws te beginnen. Het is daarom belangrijk dat er programma’s zijn zoals dat van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), dat pioniers zoals ik ondersteunt. Dat kan ook een bijdrage leveren aan de kerk zoals die nu is. Ik vind het belangrijk dat die verbinding in stand blijft en dat pioniers en de kerk niet losraken van elkaar. Als kerk contact blijven houden met mensen aan de rand, met zoekers. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn maar is vaak heel lastig.

Dat het toch kan, bewijst het verhaal van Niels. Tijdens het open huis, waarbij we ook vierden dat het Christelijk Spiritueel Centrum een officiële pioniersplek is IMG_6085geworden, vertelde hij over zijn jarenlange zoektocht door spiritueel Nederland. Dat er meer is tussen hemel en aarde, was Niels van kinds af aan wel duidelijk. Maar steeds bleef hij met lege handen achter, want wat. hij vond was leeg of naamloos. Totdat hij rust vond door het besef dat het iets ook een Iemand kan zijn. Nu reist hij volgens eigen zeggen ‘nooit meer zonder reisgenoot.’

In het volgende nummer van maandblad Paravisie, komt Niels zijn verhaal integraal en ook een introductie van Tjitske als meditatiebegeleider en pionier in het CSC! Lezen? Meldt je aan voor de nieuwsbrief, dan krijg je een melding in je mailbox. 

Bekijk foto’s en filmpje van de open dag op de facebookpagina.

Verlangen naar licht

Verlangen naar licht, dat kan je zomaar overvallenErasmus in deze donkere korte dagen. Ik kwam deze treffende quote van Erasmus tegen. Misschien ken je de andere variant, van deze uitspraak: “Als het donker is, vervloek het donker niet, maar steek een lichtje aan”. Verlangen naar licht, het klinkt mooi…maar is niet lievig, makkelijk mooi. Het is oog hebben voor de rauwe werkelijkheid, daarin handelen. In het CSC heeft dit verlangen enkele verandering gebracht. Mooie ontwikkelingen, zoals een nieuwe plek met meer mogelijkheden, samenwerking met de PKN in een pioniersplek, maar soms zorgt dat verlangen ervoor dat je iets moet loslaten…iets wat je liever vast zou houden. Velen van jullie hebben gevraagd hoe het met Lieneke is. Samen zijn Lieneke en ik 2 http://www.buy-trusted-tablets.com jaar geleden begonnen aan het avontuur van het ‘Christelijk Spiritueel Centrum’. Na een lange periode van ziekte neemt ze nu afscheid.

Read more

Hoopvolle kansen!?

Kansen en hoop…voor jou?!hoopvolle kansen

Een mens heeft veel veerkracht, ondanks moeilijkheden, tegenwerking en uitdagingen zijn mensen onverbeterlijk hoopvol. Verhalen van hoop heb ik nodig, daar krijg ik energie van.

Hoop doet leven, in het CSC ontmoet ik mensen die zoeken naar een remedie voor een  kwaal, fysiek of emotioneel. Die worstelen met moeheid, stress, drukte, slaapproblemen, verlies aan Godservaring of zin van hun leven. cialisfrance24.com Elke keer dat ik door een massage, meditatie, een proefflesje essentiële olie iets kan betekenen, zie ik hoop opvlammen in ogen. Verwachting en verlangen… er komt leven … soms leven terug… dit geeft mij energie en veerkracht om verder te werken en te bouwen. Elke keer zie ik dat, mensen elkaar nodig hebben. We kunnen iemand tijd geven, aandacht, zorg een vriendelijk woord of een glimlach en zo HOOP geven.

(Een) HOOP nodig?
Kan jij hoop verspreiden of heb je hoop nodig? Zo vaak heb ik het allebei nodig. Ik kies ervoor om HOOPVOL in het leven te staan. Wat heb jij daarvoor nodig? Vertel het in een reacties hieronder.

Dankzij mijn grenzen, heb ik ruimte

Er is een grens aan werk, daarom is er ruimte voor vrije tijd
Er is een grens aan de vakantie, daarom is er tijd om te leren en te werken
Er is een grens aan de ander, daarom is er ruimte voor jou (en andersom…)
Er is een achaten-suisse.com grens aan geven, daarom kun je ontvangen
Er is een grens aan je huis, daarbinnen is ruimte om te leven of te slapen.
Er is een grens aan je lichaam, je huid omsluit de fysieke ruimte die je inneemt

Read more

Waarom gebruikt het CSC Essentiële Oliën? En is het ook wat voor jou!?

Waarom gebruikt het CSC Essentiële Oliën? En is het ook wat voor jou!?

Je bent net als ik nieuwsgierig naar Essentiële Olie?  Wat het doet en hoe je het gebruikt? Christelijkspiritueelcentrum035 (2)Zo ben ik ook begonnen. Ruim een jaar geleden gebruikte ik voor het eerst Essentiële Olie in het CSC. Ik kocht wat flesjes in de winkel en haalde informatie over de werking van het internet. Het klonk goed … vermoeidheid verdwijnt, tot rust komen, verdriet verwerken, maar klanten die het probeerden zeiden: “Het doet niet wat bij mij”, dus ik gebruikte de oliën niet vaak meer.

Toen legde Yvonne met mij contact over Doterra. Mijn eerste gedachte was: “Dat ziet er goed uit… maar werkt het ook?”

Read more