Meditatie een Bijbels principe voor gezond leven 

Meditatie een Bijbels principe voor gezond leven 

Vanuit de Bijbel worden veel richtlijnen gegeven om te leven in rust en volle gezondheid.

Een bekend principe is de eenheid van lichaam, ziel en geest. God heeft ons gemaakt en noemt daarom niet voor niets dat deze drie spirit-soul-body-pt1elementen bij elkaar horen en in balans moeten zijn. Maar het kan in onze dagelijkse bezigheden ontzettend moeilijk zijn om deze drie elementen in balans te houden. Ben je geestelijk op orde, dan volgt er een lichamelijk klacht of andersom. Toch ben ik ervan overtuigd dat het mogelijk is. Met de juiste tools. Één van die tools wil ik je graag aanreiken.

Mediteren

Mediteren is goed voor iedereen. Maar vooral voor mensen die zich veel zorgen maken, angsten hebben, zich snel druk maken en moeilijk hun rust kunnen vinden. In onze maatschappij zijn we gewend om altijd maar door te gaan. Als we ziek zijn, nemen we een pilletje en gaan we gewoon weer verder. Dit zou niet moeten! Je kunt leven vanuit overgave, verwondering, in volle aandacht en in ontspanning. Mediteren kan je daarbij helpen.

Wat houdt mediteren in?
Met mediteren leert je om te leven in het hier en nu. Niet in het verleden. Niet in de toekomst. Maar je aandacht laten gaan naar wat er nu is. En dat ook leren loslaten. In de meditatie leer je onder andere door je ademhaling om te ontspannen. Je begrijpt dat als je dit oefent je het ook op stressvolle of angstige momenten kunt toepassen. Hierdoor kun je veel sneller in de rust komen en beter met de situatie omgaan.

Verschillende techniekenlectio_divina
Er zijn verschillende meditatietechnieken. De basis van meditatie is altijd je ademhaling en het hier en nu accepteren. Een bekende techniek is Lectio Divina. Dit betekent “geheiligd lezen”. De lectio Divina bestaat uit 4 stappen.

1. Lectio = lezen

Lees de tekst aandachtig door. Neem echt de woorden tot je die er staan, zonder dat je er van alles van vindt of aan het zoeken bent naar uitleg.

2. Meditatio = Overwegen en overpeinzen van de woorden

Nadat je de tekst hebt gelezen, ga je erover mediteren. Welk woord of woorden springen er voor jou uit? Hoe komt het bij je binnen?

3. Oratio = uitspreken van een gebed

Vervolgens ga je nog een laag dieper. Je stelt je open voor God. Wat is het dat Hij tegen je wilt zeggen. Je laat Zijn woorden bij je binnenkomen.

4. Contemplatio = in de stilte blijven, aanwezig zijn, bezinnen.
Je wordt meegenomen in nieuwe inzichten en openbaringen. Het natuurlijke wordt bovennatuurlijk. De tekst krijgt een nieuwe dimensie. Dit kun je niet sturen. Dit overkomt je als je je openstelt.

Wat staat er in de Bijbel over meditatie?

Mediteren is een heel oud principe lectio divina 1uit de Bijbel. In de Bijbel wordt het vaak genoemd als overpeinzen. In Jozua 8:1 roept God ons op om dag en nacht moeten overpeinzen. Zodat we Hem kunnen gehoorzamen. Ook roept God ons in de Bijbel op om stil te worden en Zijn aangezicht te zoeken. Door stil te worden, leer je Zijn stem verstaan.

Leren mediteren is een vorm om de balans terug te vinden naar de eenheid van lichaam, ziel en geest.

The Very Best Free Templates On the Internet

Corruption may be construed by many individuals often. The truth is, it is a typical phenomenon in practically all nations of the world both developed and developing. It’s a fantastic social evil. It is NOT a luxury taxes. The state is then heading to be protected and will also prosper because the authorities will get more money that they are going to use in the evolution of the state. Read more

More Craigslist violations Cobb guy states he was practically slain

Writing skills additionally feature business. Composing an essay isn’t just collecting the numerous tips and perhaps not only assembling the valuable info from the assorted sources to put it to use in your work. Composing for the net can supply you with a shock at any given turn. Writing about factor to livelihood development is necessary and it’s extremely important, like I mentioned in the maximum portion of the hub. Read more

How Things’ Web Is Creating Medicine’s Future

An composition isn’t about misinformation, is about the truth. Any composition should offer an effective investigation of the problem in query. If you’re nonetheless incapable to modify and change your documents then we’re here to assist you, merely follow the directions listed below. If you prefer to learn how you can compose very good essay then you certainly must abide by the given below tips, it is aa comprehensive guide for these beginners who wish to compose in the very first effort Writing Frankenstein article becomes a headache for these students because they’re unable to manage the difficulties of essay writing especially the dissertation assertion. Read more

Ik hoef me niet meer te verstoppen

In januari stapte Mariëtte na lang aarzelen last minute in bij de cursus meditatie.  Ze wist al 2 jaar van het bestaan van het centrum en voelde wel aantrekkingskracht, maar vond het ook nog wel heel spannend. En dat bleek terecht! Meerdere keren blokkeerde ze tijdens de cursus en dacht, ik maak dit niet mee. Ik hoor hier niet. In de cursus heeft ze deze angsten onder ogen gezien en nam ze een paar spannende stappen. Dat veranderde haar leven!

Het verhaal van Mariëtte. 2017 Mariette foto Read more

Midzomer symboliek

Midzomer symboliek

Midzomer, de langste dag van 2017 is een uitnodiging om te genieten van de natuur…in stilte. Want, in de stilte zie, hoor, ruik en voel je veel meer. De omringing-2Midzomer is van oudsher een moment om stil te staan bij het licht. Dankbaar voor de, schepping de zon, regen, vrucht van de aarde en gever van alle goeds. Tijd om stil te staan bij het licht en het donker, want na de langste dag komt het donker weer terug.

Read more

Gezamenlijk verlangen…

Gezamenlijk verlangen…

… over de taalbarrière heen!Dusty-Bible

Laatst raakte ik met iemand in gesprek, die mij aansprak vanwege een uitnodiging die ze had ontvangen voor een van de activiteiten voor het Christelijk Spiritueel Centrum (CSC). “Ik zie je berichten wel” zo zei ze, “Maar ik kan meestal niet. Ik stuur je berichten vaak door naar m’n zus. Zij leest van alles op het gebied van spiritualiteit. Zij stuurt mij ook van die spirituele artikelen, waar ik niets mee kan. Ik zou graag willen dat ze de Bijbel gaat lezen en haar op het pad van Jezus brengen. Maar daarin is ze niet geïnteresseerd. Niet in die Bijbel en niet in alles waar wij ons in de kerk mee bezig houden”.

Read more